Categorie: "Themablogs"

Fiona de Lange neemt na vier jaar afscheid van Bier.blog.nl

foto welkomstberichtNa 4 jaar neemt Fiona de Lange helaas afscheid van Blog.nl. Sinds oktober 2009 was zij de journalist achter het succesvolle blog bier.blog.nl. Fiona heeft het erg druk gekregen met het geven van masterclasses, bier-spijs advies en werkzaamheden bij haar PR & communicatiebureau, waardoor zij ervoor gekozen heeft om te stoppen met schrijven voor bier.blog.nl. Wij vinden het heel erg jammer dat zij stopt en wensen haar heel veel succes met haar overige bezigheden.

Zes nieuwe bloggers gestart op Blog.nl

blognl-logo
Blog.nl verwelkomt zes nieuwe bloggers! De afgelopen twee maanden (en nog steeds) zijn wij erg druk bezig geweest met het zoeken naar nieuwe bloggers voor zowel bestaande als nieuwe thema’s. Op onze vacature op Villamedia hebben ontzettend veel leuke kandidaten gereageerd. Zes van deze kandidaten zijn deze maand met succes gestart! Wij hopen binnenkort ook met de rest te kunnen starten.

Zappen.blog.nl voorzien van een nieuwe frisse lay-out

Zappen heeft sinds dit weekend een totaal nieuwe lay-out! De grootste televisieblog van Nederland heeft een metamorfose ondergaan en is weer helemaal bij de tijd. Dit keer hebben we het over een andere boeg gegooid. Afbeeldingen staan op dit blog centraal, waardoor de nieuwe lay-out speelser is geworden.

Niet alleen de desktop versie, maar ook de mobiele versie heeft een nieuwe bijpassende lay-out. Nu kunnen bezoekers ook via de mobiele telefoon of tablet surfen op de vernieuwde website van Zappen. Door middel van swipen/sliden kunnen bezoekers door de artikelen vliegen. De mobiele versie is voor elk apparaat beschikbaar.

Nieuwe redacteur voor NLpop.blog.nl gezocht! (update)

Herman Roggeveen heeft te kennen gegeven te moeten stoppen met de Nlpop blog. Hij heeft deze blog weten uit te bouwen tot een toonaangevende succesvolle blog binnen het netwerk van blog.nl.

Op zijn blog heeft hij een enthousiaste oproep geplaatst, teneinde een geschikte opvolger te vinden.

Graag komen wij in contact met kandidaten. In het bericht op de Nlpop blog lees je hoe je met ons in contact komt.

(UPDATE)

Een nieuwe blogger voor de NLPop blog is gevonden. Herman heeft het stokje overgedragen aan Marcus Lucas. Wij wensen hem veel succes met de blog!

Nieuwe blog over Circussen

header van circus.blog.nl

Met gepaste trotst presenteren wij u… Circus.blog.nl! Deze nieuwe website is sinds 1 maart opgenomen in het Blog.nl netwerk, dat gemiddeld 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand mag verwelkomen.

De hoofdredactie is in handen van Angel Mulder, journaliste en fotografe, die momenteel druk bezig is met het schrijven van een boek over mensen die leven en werken met de zogenaamde ‘grote katachtigen’, zoals tijgers en leeuwen.

Gwen Jansen genomineerd als Onderneemster van het jaar

Gwen Jansen (38), de blogger van ondernemen.blog.nl en communicatie.blog.nl is één van de onderneemsters die kans maakt om op 28 mei door het publiek uitgeroepen te worden tot dé Porsche Onderneemster van het Jaar. Janssen is de onderneemster achter de bedrijven Automotive Insiders en het PR bureau JansenJager,

Deze prijs is speciaal in het leven geroepen  voor vrouwen die vanuit het niets een financieel gezonde en succesvolle onderneming hebben opgebouwd. Een andere insteek dus dan de verkiezing Zakenvrouw van het Jaar waar vaak sprake is van dames die voornamelijk bestaande (familie)bedrijven voortzetten.

Blijste baby van Nederland levert meeste reacties op

Binnen geheel blog.nl leverde de blijste baby van Nederland in 2010 de meeste reacties op. Bijna 10.000 lezers plaatsten een reactie op de artikelen op de Zwangerblog over deze actie van Pampers.  Het artikel van redactrice Liesbeth Kombrink over mogelijk misbruik van de site van Pampers leverde het recordaantal van 1.787 reacties op.

Ook artikelen over de X-factor op de Zappenblog, Dutchdress van Bavaria op de Shoppenblog en gerommel binnen de SP op de Amstelveenblog trokken erg veel reacties.

In 2010 werden op de 90 themablogs van blog.nl 65.000 nieuwe berichten geplaatst, die 200.000 reacties van bezoekers opleverden.

Hoge records voor blog.nl bewijzen dat bloggen nog altijd hot is

Blog.nl bewijst, dat goede blogs nog altijd hot zijn. Het netwerk groeide met maar liefst 25%.  Het aantal bezoekers op het blognetwerk klom in 2010 naar 40 miljoen en het aantal pageviews steeg naar 80 miljoen.

Blog.nl onderscheidt zich, omdat er uitsluitend professionele journalisten bloggen. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de ca. 90 themablogs binnen het netwerk. De sterke groei van het aantal bezoekers toont aan, dat bezoekers de unieke vorm van blog.nl op prijs stellen. De berichten kenmerken zich door de begrippen passie, actueel, uitdagend en geïllustreerd.

In 2010 zijn door de bloggende journalisten 60.000 berichten geplaatst en hebben bezoekers 200.000 reacties geplaatst.

De groei van andere social media als Twitter en Facebook  gaat dus niet ten koste van blog.nl. Integendeel, de social media versterken elkaar!

Achtergrondinformatie:

De 90 thema’s op blog.nl zijn ingedeeld in rubrieken als beauty & gezondheid, media, entertainment, lifestyle, sport, food & shoppen, reizen, seks & relaties en werk & geld. De meeste bezoekers trokken de blogs Alternative, Eropuit, Fashion,  Filmpjes,  Gezondheid, Glamour, Hoax, Nlpop,  Seks, Voetbal, Vrouw en Zappen.

Nieuwe ontwikkelingen

Op veel themablogs binnen blog.nl worden de laatste tijd allerlei nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Als voorbeeld hiervan is de dieetblog vandaag gestart met het plaatsen van zelf gemaakte filmpjes over de bereiding van gerechten.

Wil je weten hoe je zelf tapenade maakt, kijk dan hier.

dieet-koken

3,5 miljoen bezoekers in november

Het gaat maar door met het breken van records!  Alweer 10% meer bezoekers dan de vorige maand. In november zijn maar liefst 3,5 miljoen bezoeken geteld binnen blog.nl. Dat is een verdubbeling t.o.v. november 2008. Het aantal unieke bezoekers was ruim 2,1 miljoen en het aantal bekeken pagina’s bereikte eveneens een all-time high van 7 miljoen.

De meeste themablogs van blog.nl hebben hieraan bijgedragen; een gelukwens gaat dan ook uit naar alle bloggers van blog.nl. En alle bezoekers worden hartelijk bedankt voor hun bezoeken aan blog.nl.  En zeker niet in de laatste plaats is een dankwoord op z’n plaats voor de adverteerders op blog.nl.  Steeds meer gerenommeerde bedrijven profiteren van succesvolle campagnes op blog.nl. In november waren dat onder meer Digikings, Kia, Mattel (FisherPrice), NS/Thalys, Nutricia, Philips en Sony.

Op naar het volgende record!