NLpop.blog.nl en Radioactive.blog.nl in Webarchief Beeld en Geluid

Beeld en GeluidIn de week van 20 oktober 2014 zal Beeld en Geluid de blogs NLpop.blog.nl en Radioactive.blog.nl archiveren als digitaal erfgoed in het Webarchief. De reden hiervan is dat zij deze blogs zien als waardevolle websites in het Nederlandse av-domein. Ze doen dit omdat ze niet willen dat door de grote omloopsnelheid de websites in de toekomst verloren zullen gaan. Beeld en Geluid vindt dat het haar taak is om websites duurzaam en raadpleegbaar te bewaren voor de toekomstige generaties. Het bedrijf richt zich specifiek op omroep- en radiohistorische websites. In het archief zijn onder andere de VPRO, NTR en NOS opgenomen. Jaarlijks zullen er twee opeenvolgende versies opgenomen worden.

Lees ook:Eerste geillustreerde weblog over games
Lees ook:Wat wordt er over U geschreven op alle blogs?
Lees ook:Blog.nl breidt uit naar hiphop en musical
Lees ook:Dutch Bloggies 2006
Lees ook:Eerste Nederlandse blog over animatiefilms

Eén reactie op “NLpop.blog.nl en Radioactive.blog.nl in Webarchief Beeld en Geluid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.