Categorie: "Algemeen"

Blog.nl bestaat 10 jaar!

Op 28 juni 2005 lanceerden vader Ben en zoon Ayalon Blog de website blog.nl. De site groeide uit tot het grootste netwerk van journalistieke bloggers van Nederland. Maandelijks trekt de site 3 miljoen bezoekers. Blog.nl bestaat uit 80 themablogs, die in categorieën als lifestyle, sport en reizen zijn ingedeeld. Tien jaar later is de website nog steeds een groot succes.

BlogBarometer 2014: bloggen steeds lucratiever

image001Volgens de IPREX BlogBarometer 2014 wordt de invloed van bloggers eindelijk op waarde geschat door het Nederlandse bedrijfsleven. Vooral de ‘blog PR’ neemt op dit moment toe in ons land. Meer dan 90% van de 1.350 bloggers die meededen aan het onderzoek geeft aan met regelmaat actief benaderd te worden met informatie van bedrijven.

NLpop.blog.nl en Radioactive.blog.nl in Webarchief Beeld en Geluid

Beeld en GeluidIn de week van 20 oktober 2014 zal Beeld en Geluid de blogs NLpop.blog.nl en Radioactive.blog.nl archiveren als digitaal erfgoed in het Webarchief. De reden hiervan is dat zij deze blogs zien als waardevolle websites in het Nederlandse av-domein. Ze doen dit omdat ze niet willen dat door de grote omloopsnelheid de websites in de toekomst verloren zullen gaan.

Blog.nl kiest voor Adfab/Femmefab

Logo-blognl-adfab

Na zorgvuldige onderhandelingen heeft Blog.nl uiteindelijk voor Adfab / Femmefab als partner gekozen voor haar commerciële exploitatie. Per 15 maart zijn alle titels binnen Blog.nl naar Adfab / Femmefab verhuisd. Deze stap vergroot het portfolio van Adfab / Femmefab met 90 blogs en 2.5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Blog.nl is één van de grootste NL-sites van een zelfstandige MKB publisher en dus een grote aanwinst voor Adfab/ Femmefab.

Nieuwe vormgeving Blog.nl gelanceerd!

Met trots presenteren wij de nieuwe voorpagina van Blog.nl!

De oude vormgeving stamt alweer uit 2009 en het was daarom hoog tijd voor vernieuwing. De voorpagina heeft een hele nieuwe Look & Feel gekregen, waardoor hij er modern en erg overzichtelijk uitziet.

Naast de nieuwe vormgeving, is er ook een nieuwe channelindeling gekomen. Er zijn minder channels, dus er zijn nu meer blogs per channel. De nieuwe channels zijn: VrouwManYoungLifestyleReizen en Business. De Channels moeten overzichtelijker worden voor de adverteerders, zodat ze gerichter op hun doelgroep kunnen adverteren. Doordat er meer blogs in een Channel zitten, zijn de statistieken ook interessanter voor de adverteerders.

Zappen.blog.nl voorzien van een nieuwe frisse lay-out

Zappen heeft sinds dit weekend een totaal nieuwe lay-out! De grootste televisieblog van Nederland heeft een metamorfose ondergaan en is weer helemaal bij de tijd. Dit keer hebben we het over een andere boeg gegooid. Afbeeldingen staan op dit blog centraal, waardoor de nieuwe lay-out speelser is geworden.

Niet alleen de desktop versie, maar ook de mobiele versie heeft een nieuwe bijpassende lay-out. Nu kunnen bezoekers ook via de mobiele telefoon of tablet surfen op de vernieuwde website van Zappen. Door middel van swipen/sliden kunnen bezoekers door de artikelen vliegen. De mobiele versie is voor elk apparaat beschikbaar.

Ierland reportages van bier.blog.nl genomineerd voor Press Award

In juli van dit jaar heeft onze blogger Fiona de Lange van het populaire bier.blog.nl een rondreis langs Ierse brouwerijen gemaakt op uitnodiging van Toerisme Ierland. Over de reis zelf en de ontwikkelingen op biergebied heeft zij meerdere reportages gemaakt inclusief een videoverslag. Deze week ontving zij het bericht dat de artikelen zijn genomineerd voor de Press Award in de categorie Bloggers/Online. Deze nominatie is al een prestatie van formaat.

Wij wensen haar veel succes op 19 november!

It’s time for Mii! Angel Mulder met Rob Kamphues

Angel Mulder, onze blogger van onder meer Glamour.blog.nl, werd gevraagd als influencer en blogger om een ‘Mii Experience’ te ondergaan.
Vorige week werd ze opgehaald door presentator Rob Kamphues. Voor Angel was het een grote verrassing wat er die ochtend allemaal zou
gaan gebeuren. Alles werd op camera vastgelegd en het resultaat is inmiddels online te bekijken. Zie de video op Glamour.blog.nl

Kom bloggen bij blog.nl!

Heb jij een journalistieke opleiding en beschik je over een vlotte pen en een (gefundeerde) mening? Wordt dan professioneel blogger!

Blog Online is met blog.nl het grootste Nederlandse platform van thematische weblogs. Elke blog staat onder redactie van een echte journalist. Momenteel draaien er 90 blogs, die 3,5 miljoen bezoekers per maand trekken.  De blogs zijn ingedeeld in channels als media, muziek, film, beauty en gezondheid, sport, werk & geld, wonen & gezin en vrije tijd. Meer informatie vind je hier.