Blog Online zoekt bloggers!

Heb jij een journalistieke opleiding en beschik je ook over een vlotte pen en een (gefundeerde) mening? Dan is Blog Online B.V. op zoek naar jou.

Blog Online is in juni 2005 gestart als de eerste Nederlandse uitgeverij van blogs met professionele redacteuren. Momenteel draaien in het netwerk van blog.nl ca. 50 themablogs in channels als Gezondheid, Lifestyle, Media, Muziek, Sport, Vrouw en Zakelijk. Voorbeelden zijn arbo.blog.nl, , fitness.blog.nl, gezondheid.blog.nl, nlpop.blog.nl, reclamewereld.blog.nl, religie.blog.nl, vrouw.blog.nl en zappen.blog.nl. Meer informatie vind je op blog.nl en blogonline.blog.nl.

Vanwege het succes van de huidige themablogs (1,3 miljoen bezoekers per maand met een groei van 10 a 20% per maand) zijn wij op zoek naar:

Redacteuren (m/v)

Wij zoeken redacteuren voor themablogs over:

Woninginrichting

Beleggen

Misdaad/recht

Formule 1

Politiek/Tweede kamer

Taal

De redacteuren die wij zoeken kunnen zelfstandig een nieuwsselectie maken. Jij kunt een ‘twist’ geven aan dit nieuws die interessant is voor jouw doelgroep. Je hebt een mening over het onderwerp en schuwt niet om deze kenbaar te maken.

Op jouw (thema)blog creëer je een community van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw specifieke onderwerp. Dagelijks plaats je 2 tot 4 berichten. Dat hoeft niet meer dan een uurtje per dag in beslag te nemen.

Wij bieden:

- grote vrijheid over de redactionele invulling

- een uiterst gebruiksvriendelijk cms

- opname in een netwerk van professionele, goedlopende blogs

- opname door nieuwsbronnen als Google News, rss-feeds, etc

- ondersteuning bij het bloggen

- een enthousiaste club van geïnspireerde bloggers

Blog Online houdt zich bezig met de commerciële kant in de vorm van o.a. banners, advertorials, sponsoring. Jij deelt in de opbrengsten. Hoe meer bezoekers jij trekt, hoe hoger de opbrengsten dus zijn. Omdat jouw blog deel uitmaakt van een groot netwerk, heb je vanaf het begin al bezoekers.

Interesse?

Stuur dan zo spoedig mogelijk en uiterlijk 1 mei 2007 een e-mail naar [email protected] o.v.v blog-redacteur. Vermeld het onderwerp/passie waarover je wilt bloggen en licht toe, waaruit je passie blijkt. Geef aan, waarom jij een geschikte kandidaat bent om te bloggen. Voeg je CV toe, waaruit onder meer blijkt, dat je een journalistieke opleiding hebt genoten of dat je die binnenkort afrondt.

Lees ook:Word professioneel blogger!
Lees ook:Blog Online zoekt fitness-blogger
Lees ook:Kom bloggen bij blog.nl!
Lees ook:Nieuwe bloggers gezocht!
Lees ook:Blog Online zoekt radioblogger!

3 reacties op “Blog Online zoekt bloggers!

 1. Raymond Mens

  Ik wil me me hierbij kandidaat stellen voor redacteur van een blog over AZ. Naast Ajax en PSV is dat natuurlijk ook een topclub, mijn topclub wel te verstaan!

  Ik studeer Journalistiek en heb ervaring met het schrijven van allerlei soorten artikelen. Ook volg ik het voetbal (en dan met name AZ) op de voet. En en en topclub in-wording zoals AZ verdient natuurlijk ook een blog voor al die fans die er steeds maar bijkomen.

  Het kan zijn dat mijn naam vaker voorkomt. Ik heb me namelijk ook reeds aangemeld als redacteur voor een blog over de Tweede Kamer, iets heel anders maar ook de (Nederlandse politiek) volg ik al jaren met bovengemiddelde interesse.

    /   Beantwoorden  / 
 2. george

  Ik ben nog niets tegen gekomen van Raymond Mens.
  Lijkt me wel leuk.
  Een politiek AZ blog.
  Veel succes Raymond.

    /   Beantwoorden  / 
 3. H de Haan

  Kaniemand uit de branch zelf niet beter wat schrijven over woninginrichting?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.