Eerste Nederlandse blog over animatiefilms

Wat hebben animators opeens met ratten?
Hoeveel staat het in de animatie-oorlog tussen Pixar en DreamWorks?
Waarom wil elke animatiestudio eerst een mierenfilm maken?
Is er wel een markt voor twintig animatiefilms per jaar?

Het gaat animatiefilms regenen, de komende jaren. Sinds kassuccessen als Finding Nemo en The Incredibles, wil elk zichzelf serieus nemend bedrijf in Hollywood een animatiefilm maken. Dit jaar zullen er tussen de 10 en 20 animatiefilms in de bioscopen verschijnen.

Volgend jaar worden het er vermoedelijk tussen de 20 en 30. Allemaal voor families met kinderen? Nee, de animatiewereld richt zich meer en meer op volwassenen. Want heel wat volwassenen vinden animatiefilms gewoon hartstikke leuk.

Toch is er in Nederland nog niet echt een plek waar de liefhebber in de gaten kan houden wat er in het wereldje van de animatie gebeurt. Welke films staan op stapel? Welke zijn geschrapt? Wat voor geruchten doen er de ronde? Wat verschijnt er in Amerika wat wij hier niet te zien krijgen? Waar zijn de nieuwste trailers te zien?

Blog Online heeft journalist, schrijver en animatie-liefhebber Ferry Piekart gevraagd dit gat op te vullen. Hij schrijft onder andere voor het Algemeen Dagblad en het Brabants Dagblad, is de auteur van de kinderboeken ‘Paf, af!’ en ‘Waar komt vandaag vandaan’, en is scenarist van ‘Emergo’ (de eerste Nederlandse science fiction-film, nog in productie). Vanaf vandaag, donderdag 16 februari doet Ferry op zijn animatie-blog (animatie.blog.nl) dagelijks verslag van het laatste animatienieuws, en geeft hij er ook commentaar op. De afgelopen weken heeft hij al ruim 30 berichten geplaatst.

Lees ook:Animatieblogger versterkt Animatie.blog.nl
Lees ook:Compleet filmaanbod op Blog.nl met komst Arthouse en FilmopTV
Lees ook:Luxe op reis? Niet zonder een bezoek aan Luxereizen.blog.nl
Lees ook:Publicist, auteur en docent Victor Peters begint blog over Nieuwe Media
Lees ook:Muziekkanaal Blog.nl 1 jaar: Liefhebber loopt deur plat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.