Vandaag start themablog over familieleven

Onder de titel ‘Echtpaar blogt voor een beter familieleven’ start vandaag familieleven.blog.nl. Dit weblog verhaalt over het dagelijks leven van een gezin in Noord-Holland.

Familieleven.blog.nl zal voor werkende ouders met jonge kinderen zeer herkenbaar zijn. Zij kennen de hectiek van de combinatie werk en kinderen. Maar niet alleen jonge ouders zullen zich interesseren voor de blog. Anderen die al langer een gezin hebben of zelfs al grootouders zijn, zullen veel dingen van vroeger opnieuw beleven.

De redactie van familieleven.blog.nl bestaat uit Job(34) en Mira Twisk(34). Zij zijn getrouwd en hebben twee kinderen van 4 en 1 jaar oud. Twisk is als docent verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarnaast is hij actief als freelance journalist en marketing-en communicatieadviseur. Zijn vrouw heeft een functie als beleidsmedewerker bij de overheid. Beiden hebben een vaste baan van vier dagen per week. Ze wonen in een dorp in de omgeving van Alkmaar.

Het echtpaar ziet de blog als een manier om in contact te treden met anderen over het familieleven. Twisk beschouwt het gezin als het fundament van de samenleving. Daar willen wij het graag hebben, aldus Job Twisk. Maar is er voor het echtpaar nog een andere reden om te bloggen. Twisk: We zijn van mening dat discussie ons familieleven verbetert. Of dat nu aan de ontbijttafel, in bed of op een weblog gebeurt, dat maakt ons niet uit.

Familieleven.blog.nl wil signaleren. Het kijkt met een kritisch oog naar (internationale)trends in opvoeding, het onderwijs en de rol van het gezin in de samenleving. Verder volgt het de berichtgeving in de media over het familieleven. Zonder schroom zal ‘familieleven’ hier kritisch dan wel relativerend op reageren.

Familieleven.blog.nl is ook luchtig. Je leest er over de lyriek van het gezin, ontroerende momenten uit een kinderleven of de vreugde van een glimlach voor opa en oma. Daarnaast is er ook aandacht voor tips over uitjes en andere leuke dingen voor het gezin.

Lees ook:Familie Twisk in Trouw
Lees ook:Nu ook professioneel blog van, voor en over vijftigplussers
Lees ook:Vrouw.blog.nl gelanceerd
Lees ook:Dieet.blog.nl gelanceerd op Dag van de Dietist
Lees ook:Telegraafdochter begint weblog bij blog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.