Lancering professionele weblog over gezondheid

Teveel medicijnen worden verspild. Minder beroertes door meer groente en fruit. Uitstrijkje mogelijk verleden tijd. Britten doodziek na testen medicijn. Om op de hoogte te blijven van het laatste gezondheidsnieuws kan iedereen vandaag, 2 mei 2006, terecht op gezondheid.blog.nl , een professionele weblog over gezondheid.

Vraag mensen wat hen gelukkig maakt en het antwoord luidt: een goede gezondheid. Het is dan ook een onderwerp dat leeft en waar mensen graag over lezen én meepraten.

Dat geldt ook voor freelance-journalist Sonja Crielaard. Na haar studie journalistiek aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg is ze in de ‘gezondheidsjournalistiek’ gerold. Eerst op freelance basis, later in vaste dienst bij het maandblad Santé. Op dit moment schrijft ze voor verschillende dagbladen en tijdschriften.

Op gezondheid.blog.nl volgt Sonja dagelijks de recente ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Op de blog staan al ca. 150 berichten over gezondheid, omdat Sonja half maart al met de blog begonnen is.

Wat maakt de blog zo bijzonder? ? Sonja: “Ik schrijf over ontwikkelingen, die plaatsvinden op het gebied van gezondheid, of het nou gaat om kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht of een nieuw geneesmiddel voor een tot nog toe ongeneeslijke ziekte?” En gaat ze verder: “Het bijzondere aan de blog is, dat iedereen kan mee discussiëren of gewoon zijn of haar mening geven of zijn of haar ervaring kan delen met anderen”

De blog over gezondheid maakt deel uit van het netwerk van blog.nl , dat in juni 2005 van start ging, momenteel 28 themablogs omvat en maandelijks meer dan 300.000 bezoekers trekt.

Lees ook:Dieet.blog.nl gelanceerd op Dag van de Dietist
Lees ook:Eerste blog over de presidentsverkiezingen in de VS gaat live
Lees ook:Professionele fitnessers beginnen weblog over fitness
Lees ook:Metalfans op wenken bediend met Metal.blog.nl
Lees ook:Schaatsen.blog.nl: de plek, waar alle Nederlanders mee kunnen doen met Turijn

2 reacties op “Lancering professionele weblog over gezondheid

  1. Cesartherapie

    Sonja doet haar werk prima. Gezondheid blog is actueel en goed up-to-date.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Harry

    Onzin figuur. Ze schrijft niks maar kopieert alleen maar teksten van andere sites.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.