Schaatsen.blog.nl: de plek, waar alle Nederlanders mee kunnen doen met Turijn

Vandaag, 9 februari 2006, lanceert www.blog.nl een professionele weblog over schaatsen.

Met de Olympische Winterspelen voor de deur valt er de komende weken erg veel te schrijven over het Nederlandse schaatsen. Wedstrijdverslagen, scherpe analyses, foto´s, commentaren en voorspellingen maken deze weblog het bekijken meer dan waard.

Schaatsen.blog.nl is tijdens de Olympische Spelen bovendien de plaats, waar alle Nederlanders hun enthousiasme of teleurstelling kwijt kunnen. Een weblog is namelijk bij uitstek de plaats, waar iedereen mee kan doen.

De redactie is in handen van Judith Snijders, een freelance journaliste, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor journalistiek in Tilburg. Zij schrijft o.a. voor de jongerenbladen Break Out en Peper en de voetbalclub Willem II. Judith is vanaf haar geboorte bezeten van de schaatssport en volgt de ontwikkelingen in de schaatssport tot in detail.

De afgelopen weken heeft de blog proef gedraaid met berichten als:

"Wie o wie draagt de vlag in Turijn"; "Prognose wetenschappers: twee keer Nederlands goud"; "Pechstein is bang voor Groenewold"; "Ids de analyticus" en "Ritsma toch naar Spelen".

Schaatsen.blog.nl maakt deel uit van het netwerk www.blog.nl, dat in juni 2005 van start ging. De afgelopen maanden zijn professionele blogs gelanceerd over dieet/voeding, games, jongeren, nederpop, voetbal, vrouw, wielrennen en zappen.

In januari bezochten 200.000 bezoekers het netwerk van www.blog.nl Andere themablogs zijn in voorbereiding. Alle themablogs worden door professionele journalisten geschreven.

Lees ook:NOS redacteur begint blog over Olympische Spelen
Lees ook:Eerste professionele weblog over onze eigen taal
Lees ook:Sinologe en journaliste begint professionele blog over China op blog.nl
Lees ook:Blog Online bestaat 2 jaar
Lees ook:Eerste blog voor de werkvloer van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.