Ruim 1 miljoen pageviews in 1e jaar Zappen.blog.nl

Zaterdag 12 augustus is het precies een jaar geleden dat webloguitgeverij Blog Online de blog Zappen lanceerde. Blog Online wilde met de blog over televisie inspelen op het veranderende medialandschap, aangezien Talpa de dag erna zou beginnen met uitzenden. Het bleek een schot in de roos. Want in een jaar tijd is Zappen.blog.nl uitgegroeid tot een 'gezaghebbend medialog' met een groot bereik.

 

Wat statistieken: in de afgelopen twaalf maanden kwamen er 600.000 bezoekers op de blog die gezamenlijk ruim een miljoen pageviews genereerden.

Dagelijks komen er nu ca. 2.500 bezoekers waarvan grofweg een kwart vaste bezoeker is. En dat aantal neemt nog altijd in rap tempo toe; de drukste dag is nog maar een week geleden, op 4 augustus. Toen waren er ruim 10.000 bezoekers die een kijkje kwamen nemen op Zappen.blog.nl

Redacteur Herman Roggeveen verklaart het succes als volgt: "Je hebt in Nederland veel mediablogs, maar veel daarvan zijn eigenlijk meer verzamelaars dan blogs; ze willen allemaal het medianieuws plaatsen maar vergeten dat je er een mening bij moet geven. Dat is immers de formule van een weblog. Ik doe dat wel en blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar die mening. Het lokt in elk geval discussie uit. Bovendien kan ik door mijn Hilversumse netwerk geregeld een nieuwtje plaatsen dat nog nergens anders is te lezen."

Roggeveen haalt veel voldoening uit zijn werk. "Ruim een jaar geleden ben ik er aan begonnen, zonder blog-ervaring. Het is een heel direct medium; je staat dichtbij je bezoeker. En het geeft een kick om de bezoekersaantallen nog iedere maand te zien stijgen. Om nog maar te zwijgen over de voldoening die het geeft als iemand jou citeert. Of het nu GeenStijl-feed Nieuwnieuws is of RTL Boulevard."

Het medialandschap is redelijk omgewoed in het afgelopen jaar. Ook in het nieuwe seizoen blijft Zappen.blog.nl het medianieuws kritisch volgen. "Talpa had behoorlijk wat aanloopproblemen. Maar in het najaar gaat die zender flink marktaandeel winnen. Dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van SBS 6, wiens najaarsprogrammering niet bijster sterk is", stelt Roggeveen.

Zappen.blog.nl komt dit najaar met een eigen nieuwsbrief, waarvoor de eerste tests al zijn verricht. "En er zitten nog andere nieuwe dingetjes in de pijplijn, maar die houden we nog even geheim."

 

 

 

 

De Zappenblog maakt deel uit van het netwerk van themablogs van blog.nl. Het netwerk trekt momenteel 500.000 bezoekers per maand.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Onze blogs in de race voor ‘site van het jaar 2006′
Lees ook:Gamesblog in de SP!TS
Lees ook:Muziekkanaal Blog.nl 1 jaar: Liefhebber loopt deur plat
Lees ook:Grootste blog.nl bijeenkomst ooit
Lees ook:Animatieblog in de Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.