Eerste professionele weblog over seks gaat live

Vandaag, 4 april gaat de eerste professionele weblog over seks live. Seks.blog.nl gaat over seks en alles wat daarmee te maken heeft. Geen pornosite of vieze praatjes, maar nieuwtjes, achtergronden en semi-serieuze reacties van de schrijfster daarop. De blog is de nieuwste themablog uit de stal van blog.nl

De redacteur

De seksblog staat onder redactie van Jakobien Groeneveld (30). Zij heeft de opleiding Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond en werkt nu als (web)redacteur en columniste. Seks is altijd al een geliefd onderwerp geweest voor de redacteur. Van jongs af aan stelde ze er al vragen over die niemand anders durfde te stellen. Het blog is dan ook open, niet veroordelend en taboedoorbrekend. Maar dient ook ter vermaak: er valt gelukkig een hoop te lachen als het gaat om seks.

Onderwerpen

Welke onderwerpen komen zoal ter sprake? Jakobien Groeneveld antwoordt: “ Elke dag zal ik aandacht schenken aan diverse onderwerpen. Op de blog heb ik al berichten geschreven over: Waarom drukt een orgasme de ziektekosten? Hoe vaak doen Nederlanders het in de auto? Vrouwen vallen voor vrouwen. En is een weekendje weg wel of niet goed voor je seksleven?”

De oudste beweging der wereld

Seks is al sinds mensenheugenis een onderwerp dat mensen heeft geboeid. Seks is een onderdeel van ieders leven en er gaat geen dag voorbij dat je er niet mee geconfronteerd wordt in de media, je persoonlijke leven of op straat. Soms lijkt het wel of alles over seks gaat. En zo is het ook: zonder seks zouden we er niet eens zijn nu. Hoog tijd dus voor een blog over, zoals Van Kooten en de Bie dat ooit noemden: “de oudste beweging der wereld”.

Seks.blog.nl

Met dit eerste professionele weblog over seksualiteit is een platform gecreëerd voor mensen om van gedachten te wisselen over dit ingewikkelde thema. De blog nodigt met prikkelende artikelen en columnachtige commentaren uit tot reacties. Lezers hebben invloed op de onderwerpen en kunnen vragen stellen aan de redacteur. Het doel van het weblog is dan ook interactiviteit met de lezer genereren.

Blog.nl

Seks.blog.nl maakt deel uit van het netwerk van blog.nl , dat in juni 2005 van start ging. Het netwerk omvat momenteel 25 themablogs, het trekt 300.000 bezoekers per maand en het groeit met 25 % per maand. Meer themablogs zijn in voorbereiding.

Lees ook:Winnares International Funeral Award begint blog: Doodgaan, hoe doe je dat?
Lees ook:Nederlander in 2009 meer geïnteresseerd in Patricia Paay en Jan Smit dan aanslag op Koningin
Lees ook:Blog.nl bewijst dat blogs springlevend zijn
Lees ook:Hoge records voor blog.nl bewijzen dat bloggen nog altijd hot is
Lees ook:Vrouw.blog.nl gelanceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.