Blog.nl bewijst dat blogs springlevend zijn

Blog.nl bewijst, dat blogs springlevend zijn. Het aantal bezoekers op het blognetwerk groeide in 2009 naar ruim 30 miljoen. In het laatste kwartaal van 2009 is het aantal bezoekers zelfs verdubbeld t.o.v. het 4e kwartaal van 2008.

De groei van andere social media als Twitter, Facebook en Hyves gaat dus helemaal niet ten koste van blogs. Ze kunnen heel goed naast elkaar bestaan.

Blog.nl onderscheidt zich, omdat er uitsluitend professionele journalisten bloggen. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de ca. 90 themablogs binnen het netwerk. De sterke groei van het aantal bezoekers toont aan, dat bezoekers de unieke vorm van blog.nl op prijs stellen. De berichten kenmerken zich door de begrippen passie, actueel, uitdagend en geïllustreerd.

In 2009 zijn door de bloggende journalisten 60.000 berichten geplaatst en hebben bezoekers 200.000 reacties geplaatst. Patricia Paay was het meest spraakmakend. Miljoenen bezoekers kwamen op de berichten over La Paay af. Het bericht op over haar optreden bij De Wereld Draait Door op 9 december trok het recordaantal van bijna 1000 reacties van bezoekers.

Achtergrondinformatie:

De 90 thema’s op blog.nl zijn ingedeeld in rubrieken als beauty & gezondheid, media, entertainment, lifestyle, sport, food & shoppen, reizen, seks & relaties en werk & geld. De meeste bezoekers trokken de blogs Alternative, FCTwente, Filmpjes, Gezondheid, Glamour, Nlpop, Radioactive, Seks, Vrouw en Zappen.

Lees ook:Nederlander in 2009 meer geïnteresseerd in Patricia Paay en Jan Smit dan aanslag op Koningin
Lees ook:Hoge records voor blog.nl bewijzen dat bloggen nog altijd hot is
Lees ook:blog.nl groeit met 50% in 2010
Lees ook:2e redacteurenbijeenkomst weer zeer inspirerend
Lees ook:2008 in cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.