NLpop-cursus: Een Hit Scoren Doe Je Zo!

Feit 1: De hitlijst wordt nog altijd gezien als gezaghebbend instituut. Feit 2: De verkoop van singles in Nederland is in een tijdsbestek van vijf jaar gedecimeerd. Feit 3: Manipulatie in de hitlijst is aan de orde van de dag.

Daarom deze week op NLpop.blog.nl de cursus Een Hit Scoren Doe Je Zo!

Het gaat om een 8-delige serie waarin NLpop de zwakke plekken van de hitlijsten blootlegt en tips en trucs geeft hoe je de lijst met populairste plaatjes kunt beïnvloeden. De drie belangrijkste methodes: exposure, stimulatie en manipulatie.

Directe aanleiding voor de serie is een verhaal in het november-nummer van Music Maker, dat gaat over de stand van zaken in het land der hitlijsten. “Music Maker benaderde me voor het verhaal omdat ik op NLpop een stukje blogde over downloadmanipulatie”, vertelt blogger Herman Roggeveen. Voor het artikel sprak hij verschillende mensen uit de muziekindustrie. “Het leverde zo veel materiaal op, dat een logisch vervolg de cursus Een Hit Scoren Doe Je Zo! was.”

In de komende acht dagen wordt de serie gepubliceerd op NLpop.blog.nl, het grootste weblog over de Nederlandse popscene. Een preview is hier te bezoeken. Maandelijks wordt NLpop bezocht door 130.000 mensen en dat aantal groeit nog altijd. NLpop maakt deel uit van webloguitgever Blog.nl, dat in juni 2005 is opgericht en maandelijks 1,5 miljoen bezoekers trekt.

Lees ook:Media hebben wel oren naar cursus Hit scoren
Lees ook:Muziekkanaal Blog.nl 1 jaar: Liefhebber loopt deur plat
Lees ook:Anneke Ranzato van Mijngeld.blog.nl in de Volkskrant
Lees ook:Nieuwste themablog gaat over Nederlandse muziek
Lees ook:Nieuwe redacteur voor NLpop.blog.nl gezocht! (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.