Lancering van nieuw netwerk van themablogs voor de B2B markt

Vandaag vindt de lancering plaats van een compleet nieuw netwerk met weblogs voor het bedrijfsleven en de overheid. De komende maanden zullen tientallen B2B blogs worden opgezet.

Met ingang van heden is een drietal vakblogs opengesteld:

- arbeidsomstandigheden; arbo.blog.nl onder redactie van ing. Ronald Hoevers, arbo-specialist en directeur van PRISMA Arbozorg te Vorden.

- ontslagzaken; ontslag.blog.nl onder redactie van mr. Petra Willems, advocaat bij GMW Advocaten te Den Haag, met als specialisatie arbeidsrecht.

- pensioenen; pensioenen.blog.nl onder redactie van Arthur Borghoff, pensioenconsultant en directeur bij Integraal Pensioen Advies te Apeldoorn

Op de blogs besteden de redacteuren aandacht aan nieuwtjes op hun vakgebied en zij beschrijven ervaringen uit hun eigen praktijk. Het voordeel van blogs is, dat de lezers op eenvoudige wijze kunnen reageren op de berichten en aan discussies kunnen deelnemen. Ook kunnen zij zelf discussies over door hun gewenste onderwerpen beginnen. Natuurlijk hoopt de uitgever ook discussies tussen vakgenoten uit te lokken.

Op de blogs zijn bijvoorbeeld al berichten geplaatst over:

Is porno reden tot ontslag?

Europese hof verbiedt afkoop minimum vakantiedagen

Geef architect niet de vrije hand!

Manager verplicht op vakantie naar Zuid-Afrika

Vroeger met pensioen?

Waar gaat de nieuwe Pensioenwet over?

De headlines van alle blogs zijn gebundeld op professional.blog.nl.

Dit nieuwe netwerk van blogs wordt uitgegeven door het in Amstelveen gevestigde bedrijf Blog Online, dat hiervoor een exclusieve samenwerking is aangegaan met online vakuitgeverij The Question Library www.tql.nl te Deventer. Het netwerk van blog.nl beslaat per vandaag 26 themablogs voor consumenten en 3 themablogs voor professionals. Blog Online stelt ook blogs aan bedrijven ter beschikking voor interne en externe communicatie.

The Question Library beschikt over 80 professionals, die op www.tql.nl ruim 80 vakgebieden hebben ontsloten in vraag & antwoordvorm. www.tql.nl biedt 17.001 praktijkantwoorden op actuele bedrijfsvraagstukken, van Aandelen & Opties tot Ziektewet.

Het is het voornemen om in de komende maanden op elk vakgebied een weblog te ontsluiten.

Lees ook:Blog.nl bestaat 1 jaar!
Lees ook:Blog.nl brengt nu ook alles over leuke kinderboeken
Lees ook:Herman Roggeveen versterkt gelederen van Blog Online
Lees ook:Maar liefst 10 nieuwe themablogs gelanceerd op 23 maart 2006
Lees ook:Telegraafdochter begint weblog bij blog.nl

2 reacties op “Lancering van nieuw netwerk van themablogs voor de B2B markt

 1. deijkers

  27 jaar voor een werkgever gewerkt, waarvan laatste 19 jaar halve dagen, i.v.m. chronische ziekte ben ik arbeidsongeschikt voor 50%. Nu sinds 1 jan.2006 overkompleet geworden en werkzoekende wat zeer moeilijk is gezien mijn leeftijd (49) én voor 50% een baan zoeken, want meer zit lichaamlijk niet in. Momenteel vanwege al de stress en de dagelijkse inspanning wat solliciteren met zich mee brengt ben ik helaas weer ziek geworden. Voor het goed zijn moet ik alle activiteiten staken, veel rusten, en aan een eventueel herstel werken, maar mijn overkompleetheidssituatie laat dit eigenlijk niet toe! Sollicitaties staan op een laag pitje en word ik al ergens voor uitgenodigd dan nemen ze een “zieke” al helemaal niet aan! Wat is nu in dit geval wijsheid? Wat zijn nu werder nog mijn rechten? Zijn er instanties, hulp of noem maar op die mij kunnen helpen? gegroet, Rens.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roland Klaverstijn

  Beste heer Deijkers,

  Een bijzonder beroerde situatie die u schetst – dit is echt een schoolvoorbeeld van tussen de wal en het schip raken. Zuur ook, om na 27 jaar alsnog boventallig verklaard te worden. Een baan van 50% is al niet makkelijk te vinden en zeker niet als je voor de andere helft arbeidsongeschikt bent. Overigens moet u zich (als u dat al niet gedaan heeft) wel ziek melden bij het UWV voor uw restcapaciteit: dat heeft in ieder geval een opschortende werking voor uw WW rechten!
  Een (kant-en-klare) oplossing heb ik niet voor u, maar ik weet wel dat vakbonden nuttig kunnen zijn, dat het UWV reïntegratie-trajecten heeft om arbeidsongeschikten weer aan de slag te krijgen maar dat er ook belangenclubs zijn waar steun en raad gehaald kan worden (http://www.waocafe.nl/home/). Omdat er in uw noodkreet (logisch) te veel details ontbreken (aard van de werkzaamheden bijvoorbeeld) is een meer to-the-point reactie niet mogelijk. Uiteraard ben ik bereid om met u te bekijken wat voor mogelijkheden er in uw specifieke geval zijn: via mijn blog kunt u mij mailen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.