Nieuwste themablog gaat over Nederlandse muziek

Het eerste complete weblog over de Nederlandse muziek, Nlpop.blog.nl, gaat vandaag live. Alle stromingen van de Nederlandse muziek zijn hierin vertegenwoordigd.

Artiesten als Ali B, Chipz, Guus Meeuwis, Lange Frans & Baas B en natuurlijk Marco Borsato wisselen tegenwoordig stuivertje op de bovenste plaatsen van de hitlijsten, terwijl die vroeger vrijwel alleen maar door buitenlandse artiesten werden gedomineerd.

En niet alleen de hitlijsten getuigen van het succes van Nederlandse muzikanten. Ook in het buitenland gaat het goed met Nederlandse muziek. Tiësto draait over de hele wereld, Within Temptation verkoopt miljoenen platen in Europa, terwijl Chipz langzaam maar zeker haar territorium uitbreidt. Om nog maar te zwijgen over het succes van Anouk, Frans Bauer en Jan Smit bij onze landenburen.


Blog Online B.V. speelt in op het succes van de Nederlandse muziek met Nlpop.blog.nl. De redactie ervan is in handen van Herman Roggeveen, die werkte voor 3VOOR12 en nu actief is voor muziekmedia als MusicMinded en KindaMuzik. Roggeveen: "Het viel me op dat er weliswaar veel websites zijn waar het Nederlandse product is vertegenwoordigd, maar dat die allemaal in hun eigen genre blijven hangen. Natuurlijk kun je als liefhebber van alternatieve muziek lacherig doen over het niveau van Frans Bauer, of als Frans Bauer-fan denken dat zZz pokkeherrie maakt. Maar je kunt ook juist trots zijn op datgene wat ze bereikt hebben. Bovendien zijn ze echte vertegenwoordigers van ons land."

Nlpop.blog.nl streeft er naar een zo volledig mogelijk beeld te geven van wat er zich afspeelt in de Nederlandse muziekscene. Voorbeelden van berichten van de afgelopen weken zijn:

Domino-mus stevent postuum af op nummer 1-hit

Gerucht: Tiesto met Sigur Ros
Huh? DJ Jean en Blof werken samen!?

zZz vier avonden in uitverkochte Ahoy
Erop of eronder voor Guus Meeuwis?

Lange Frans & Baas B doen het met iedereen
Stront aan de knikker bij Duvelduvel

Airplay nekt Lange Frans & Baas B
X-files: Xander verkoopt miljoen cd’s

Einde Raffish nabij

Dit is het tweede weblog van Herman Roggeveen. De blog over alles wat zich op de Nederlandse Televisie afspeelt, www.zappen.blog.nl heeft hij in een korte periode van slechts 3 maanden uitgebouwd tot een site met tienduizenden unieke bezoekers per maand. Zijn berichten worden door andere media veelvuldig geciteerd.

Lees ook:NLpop-cursus: Een Hit Scoren Doe Je Zo!
Lees ook:Media hebben wel oren naar cursus Hit scoren
Lees ook:Muziekkanaal Blog.nl 1 jaar: Liefhebber loopt deur plat
Lees ook:Gamesblog in de SP!TS
Lees ook:Muziekthema van blog.nl is per vandaag de meest uitgebreide van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.